Om oss

På Tidens Poesi anordnar vi spännande och innehållsrika resor till Sankt Petersburg. Med kunskap, erfarenhet och kärlek till historia möjliggör vi för våra resenärer att uppleva Sankt Petersburg på ett alldeles unikt sätt. Välkomna att resa tillsammans med oss!

Vilka är Olga och Johan? 

Vi är ett ryskt-svenskt par som numera är bosatta i Östnyland utanför Sollefteå. Förutom att anordna resor till Sankt Petersburg driver vi ett hotell, och Olga har även en historisk fotoateljé där man kan låta sig fotograferas i historiska kläder. Olga är född i Sankt Petersburg och Johan har jobbat inom skogsindustrin i Ryssland i tjugo år. Genom arbetet lärde han sig ryska och Sankt Petersburg har blivit hans andra hem.

Efter att ha flyttat fram och tillbaka mellan Ryssland och Sverige insåg vi att vi ville hjälpa andra människor att uppleva Sankt Petersburg på ett nytt och unikt sätt. För att åstadkomma detta utvecklade vi ett resekoncept baserat på teman. Det första temat som vi lanserade var ”Sankt Petersburg i svenskarnas fotspår”. Resorna har blivit mycket uppskattade och det är fortfarande lika spännande att följa familjerna Nobel, Eriksson, Lidvall, Nordenström, Bolin med flera på deras äventyr genom förra sekelskiftets Sankt Petersburg. Det är som att upptäcka staden på nytt!

Under vissa resor går vi längre tillbaka i tiden, till en tid då Sankt Petersburg ännu inte fanns. Vi tar oss tillbaka till tiden då vikingarna kom till den första ryska huvudstaden – Gamla Ladoga – och besöker den urgamla fästningen och kyrkan som fortfarande finns kvar.

Den forna kejserliga huvudstaden Sankt Petersburg är naturligtvis starkt förknippad med tsardynastin, och efter att ha sett ett hur stort intresset är för denna dynasti är har vi tagit fram en resa på temat ”Romanovdynastins uppgång och fall – en tidsresa genom Sankt Petersburg”. Första resan går redan i mars. Passa på att läsa det detaljerade programmet och boka din plats redan nu.

Vi arrangerar även skogsresor som riktar sig mot branschfolk inom skogsindustrin. Här utbyter vi erfarenheter, upplever den vackra naturen och lär känna Sankt Petersburg. Under dessa resor använder Johan sin långa erfarenhet och sina många kontakter för att göra resan till en riktigt spännande upplevelse!

Varmt välkomna att delta i våra resor!